Piatra Naturala

Care sunt avantajele ardeziei flexibile?

Ardezia flexibila este un material inovator si fara precedent care se adapteaza la toate tipurile de suprafete si finisaje. Ardezia flexibila poate fi folosita in interior,   in toate tipurile de camere, chiar si in bai, datorita tratamentului impermeabil aplicat pe ea. Se pliaza complet, fiind capabil sa acopere suprafata unei coloane cilindrice, adaptandu-se usor. Caracterul sau flexibil si usor ii permite sa fie montata cu usurinta.

Ardezia naturala flexibila este realizata din piatra de calitate superioara, putand fi gasite in multe magazine de specialitate. Printre avantajele sale, regasim urmatoarele:

  • Posibilitate de instalare pe toate tipurile de suprafete
  • Economica
  • Instalare usoara
  • Usor de transportat
  • Se taie cu usurinta
  • Ofera durabilitate
  • Functioneaza ca un izolator termic

Care sunt utilizarile ardeziei flexibile?

Calitatile ardeziei pentru acoperirile exterioare si acoperisuri sunt deja bine cunoscute, dar cu ardezia flexibila, posibilitatile se inmultesc. Se adapteaza perfect la toate tipurile de suprafete si in plus, rezista la toate tipurile de conditii climatice si temperaturi, ceea ce il face un material de constructie potrivit pentru utilizarea in spatii exterioare si interioare – acoperisuri, fatade, podele, etc. In plus, datorita impermeabilizarii pe care o primeste, acest material respinge apa si poate fi instalat chiar si in bai.

 

ardezie piatra flexibilaArdezia flexibila poate avea designuri diferite. De la negru lucios si pana la culori aprinse, aceasta infrumuseteaza casele si nu numai. Textura sa neteda o face extrem de usor de aplicat, mai ales pentru ca este si flexibila. Dimensiunile sunt si ele variate, le veti alege in functie de zona in care doriti sa fie amplasata.

Cum se monteaza ardezia flexibila?

Foarte usor, cu ajutorul unui lipici special. Nu aveti nevoie de ajutor din exterior pentru a pune placile de ardezie flexibila. Daca aveti tapet, este cam acelasi principiu de lipire pe perete, cu un adeziv. Piatra flexibila este o foaie semi-rigida, deci este important sa se ia in considerare nivelul de curbura pe care il permite in functie de aplicatia care urmeaza sa fie data.

Partea cea mai interesanta este ca se foloseste un adeziv poliuretanic cu doua componente, desi fiecare producator face propriile recomandari de adezivi. Exista foi de piatra flexibile realizate din piatra artificiala sau imitatii. Ele pot fi usor de distins, deoarece foile flexibile de piatra naturala nu sunt omogene.

Uneori, fiecare foaie provine dintr-o cariera de piatra naturala diferita, astfel incat vor exista intotdeauna variatii intre ele, in functie de particularitatile pietrei naturale.

Este dificil sa se compare calitatile care exista pe piata pentru foile de piatra flexibile, iar asta pentru ca printre altele, fisele tehnice de date nu sunt intotdeauna disponibile clientilor,iar acestia nu sunt siguri de coeficientul de absorbtie al materialului, rezistenta la umiditate, radiatii UV sau la aderenta acestora, in functie de suportul pe care urmeaza sa fie lucrat.

Un alt aspect important este suprafata pe care trebuie plasate foliile, dar si cel mai potrivit adeziv in functie de acestea. Comportamentul materialului la vapori de apa si umiditate, precum si aderenta sunt cele mai importante aspecte, astfel incat sa nu apara probleme.

Pe scurt, foile de piatra flexibile din piatra naturala sunt o solutie ideala pentru lucrari rapide care nu necesita complicatii. Comparati coeficientii de absorbtie a apei, nivelul maxim de curbura sau acele aspecte care sunt esentiale in activitatea diferitelor marci. De asemenea, sa ia in considerare grosimea, formatele si greutatea foilor, deoarece toate acestea vor avea un impact asupra pretului si asupra muncii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *