Piatra Naturala

Avantaje Piatra Naturala

TOP 10 avantaje piatra naturala

Piatra naturala este un material de constructie durabil, care ofera numeroase beneficii, fiind cel mai eficient strat natural pentru orice proiect arhitectural, pentru acasa sau alte spatii. Caracteristicile si proprietatile sale o fac indragita de oricine doreste sa ofere un aspect extraordinar, intr-un loc anume. Astazi ne vom concentra pe avantajele sale atat in ​​constructia noua, cat si in reabilitare, deoarece este un produs des folosit.

1. Durabilitate

Piatra naturala este un produs foarte durabil, astfel incat devine un material de constructie foarte valoros in timp. Aspectul sau este mentinut de-a lungul anilor fara deteriorare, economisind astfel costurile de intretinere. Pentru a asigura durabilitatea pietrei, trebuie sa ne asiguram referitor la tipul de piatra. Unele nu ar trebui folosite din cauza porozitatii lor ridicate sau pentru ca pot fi expuse la medii de gheata si dezghet. Cu toate acestea, granitul, de exemplu, este o piatra foarte rezistenta la eroziune si temperaturi ridicate.

piatra naturala rosa mediteran

2. Reutilizabila

Tocmai proprietatea anterioara este cea care confera pietrei aceasta caracteristica si o face materialul de constructie durabil prin excelenta, deoarece utilitatea sa nu trebuie sa se incheie cu cea a cladirii, ci poate fi reciclata si plasata intr-o alta constructie noua.

3. Inertie termica

Una dintre cele mai remarcabile caracteristici ale acestui material este ca, datorita masei sale mari (kg / m3), are o inertie termica ridicata, ceea ce il face un izolator mare care va oferi economii semnificative in incalzire si racire, crescand semnificativ eficienta energetica a locuintelor.

4. Izolare fonica

De asemenea, datorita masei sale mari, piatra naturala devine un bun izolator pentru a atenua sunetele exterioare.

5. Versatilitate

Acesta permite o multitudine de aplicatii in toate tipurile de proiecte: Se adapteaza atat la interior cat si la exterior si poate fi instalat pe fatada, pereti si podele.

6. Varietate estetica

Piatra naturala ofera o varietate larga de texturi si culori, facandu-o perfecta pentru orice mediu si spatiu. Tonurile pot varia de la usoare la mai intunecate, iar finisajele pot fi lustruite, rustice, naturale etc. In plus, are un punct de exclusivitate, deoarece o bucata de piatra nu este egala cu alta. Fiecare piatra este unica, oferind proiectelor un aspect nobil si intim.

7. Integrare arhitecturala

La nivel de peisaj, putem realiza ca piatra este pe deplin integrata cu mediul, astfel, vom avea frumusetea naturii chiar la noi acasa.

8. Rezistenta la foc

Piatra naturala este complet rezistenta la foc. Pe langa faptul ca ofera protectie totala impotriva incendiilor in fatadele exterioare, permite utilizarea sa in aplicatii pentru surse de caldura din interiorul casei.

9. Unicitate

Fiecare piatra este unica in natura. Frumusetea sa incontestabila si estetica eleganta sunt caracteristici care ne pot aduce multe beneficii daca le folosim pentru unele elemente in constructii. Natura a fost responsabila pentru modelarea pietrei naturale, oferindu-i o frumusete si caracteristici unice. Spre deosebire de materialele sintetice, piatra este unica, cu greu poate avea altcineva acelasi tip de model ca al dumneaavoastra.

10. Usor de manevrat

Manevrabilitatea pietrei faciliteaza tehnicile de instalare a acesteia. Tehnologiile avansate ale industriei extractive fac din ce in ce mai fezabila manevrarea materialului atat de robust si dens, pentru a-l face gata de utilizare.

Cu toate aceste caracteristici si proprietati, piatra naturala ofera avantaje enorme pentru lumea constructiilor. Va fi viabil din punct de vedere economic sa lucram cu piatra, daca putem folosi instrumente potrivite pentru a o taia, modela si a-i o oferi dimensiunea potrivita. Insa, cele existente pe piata, ne ofera cu exactitate modelul dorit, fara a avea nevoie de ajustari.

Exclusiva, rezistenta si unica sunt unele dintre adjectivele care definesc cel mai bine piatra naturala. In consecinta, se poate spune ca, fara indoiala, piatra naturala este una dintre cele mai bune optiuni pe care le putem alege in constructia durabila, fie ca este vorba de o noua lucrare sau de reamenajare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *