ardezie flexibila semineu

Servicii Prelucrare

Oferim servicii de taiere, prelucrare, fasonare (prelucrarea cantului) si montaj. In atelierul nostru de producție se execută debitări profesionale, cu ajutorul utilajelor care folosesc pentru tăiere: discuri, jet de apă sau laser.

Tipurile de debitări solicitate frecvent în cadrul proiectelor, indiferent de utilajul folosit, sunt debitarea liniară și debitarea sub un unghi de 45 grade.Fiecare placa din marmura sau granit, este tratata cu mare grija in atelierul nostru.

Produsele sunt supuse unor procese moderne de taiere si finisare astfel incat sa respecte cele mai inalte standarde ale calitatii. Obiectele rezultate in urma proceselor tehnologice sunt de calitate superioara.

Daca aveti nevoie de blaturi, trepte, contratrepte sau glafuri debitate la anumite dimensiuni, nu ezitati sa ne contactati.

Tipuri de Prelucrare:

Pentru suprafețe cum sunt: blaturile, glafurile sau treptele, se efectuează o debitare sub un anumit unghi pe toată lungimea muchiei.

Bizotarea – sau prelucrarea MSL – este un tip de prelucrare care se execută pe toată lungimea unei muchii și pe jumătate din lățimea ei, sub un unghi de aproximativ 45 grade. Prelucrarea este necesară pentru a proteja marginea cea mai expusă a unei piese, astfel încât aceasta să poată fi întreținută cu ușurință.

Bizotarea dublă – sau prelucrarea dublu MSL – diferă de prelucrarea MSL prin faptul că muchia piesei va suporta intervenții în două etape, de fiecare dată fiind realizată o debitare sub un unghi de aproximativ 45 grade. Debitările vor fi aplicate pe direcții opuse, pe o porțiune de cel mult jumătate din lățimea piesei, astfel încât la final să rezulte o muchie cu trei suprafețe plane (în loc de una, adică lățimea inițială a piesei).

Prelucrarea cu baston

Prelucrarea cu baston se execută atunci când se dorește obținerea unei forme rotunde (convexă) sau aproape rotundă, pentru muchiile unei piese. Tehnica folosită este asemănătoare celei aplicate în cazul prelucrării cu dublu bizot (dublă debitare la 45 grade), singura deosebire constând în lipsa unghiurilor ascuțite.

Prelucrarea cu semibaston

Prelucrarea cu semibaston – sau prelucrarea cu baston pe jumătate – se execută atunci când se dorește obținerea unei forme semirotunde (parțial convexă) pentru muchiile unei piese. Operațiunea se bazează pe o tehnică aplicată și în cazul prelucrării cu baston, în situația de față fiind vorba de o singură debitare a muchiei la 45 grade, pe toată lungimea ei și pe jumătate din lățime, și rotunjirea ei ulterioară.

Prelucrarea cu picurător

Prelucrarea cu picurător constă în realizarea unui șanț pe partea inferioară a pieselor, ale căror suprafețe intră în contact cu picăturile de apă. Este un tip de prelucrare, recomandat în mod exclusiv amenajării suprafețelor exterioare. Rolul șanțului (picurătorului) este de a prelua picăturile de apă care apar pe suprafața de contact a pieselor, asigurând o protecție eficientă a stratului suport pe care s-a efectuat montajul.

Prelucrarea cu bandă antialunecare

Pardoselile din piatră naturală care sunt expuse permanent la contactul cu apa necesită o prelucrare suplimentară, pentru a proteja trecătorii să nu alunece și să se accidenteze. Aderența necesară evitării accidentelor poate fi obținută dacă pe suprafața de contact a pardoselii sau pe anumite porțiuni ale acesteia, vor fi prevăzute mici șanțuri (striații). Operațiunea prin care se obțin aceste șanțuri poartă numele de prelucrare cu bandă antialunecare sau buciardare.

Pentru mai multe detalii va rugam sa ne contactati telefonic la numarul de telefon +40 755 618 287 sau pe adresa de mail: lemestonebrasov@gmail.com

CONTACT

Daca aveti nevoie de blaturi, trepte, contratrepte sau glafuri debitate la anumite dimensiuni, nu ezitati sa ne contactati.